F1: Ferrari získalo double, Red Bull zažil katastrofálny záver pretekov

NETKY.SK • 21 Marec 2022, 08:23 • 2 min
F1: Ferrari získalo double, Red Bull zažil katastrofálny záver pretekov

BAHRAJN – Nová éra F1-tky sa oficiálne začala! Napínavé preteky na púštnej trati v Bahrajne dopadli najlepšie pre Charlesa Leclerca a jeho tím Scuderiu Ferrari. Úradujúci majster sveta Max Verstapppen musel rovnako ako jeho kolega pár kôl pred koncom z pretekov odstúpiť.

slovakia

left justify in out

Grande Ferrari!

 

Tifosi mohli o takomto začiatku sezóny iba snívať! Prvé preteky novej éry F1-tky a hneď double pre Ferrari. Spektakulárny výkon predviedol Charles Leclerc, ktorý perfektne odolával tlaku Maxa Verstappena a ich vzájomný súboj bol hlavnou témou VC Bahrajnu. Leclerc sa bravúrne ubránil a nakoniec doviedol svoje Ferrari do cieľa na fantastickom 1. mieste. 

 

Druhé miesto obsadil jeho tímvý kolega Carlos Sainz Jr., ktorý si takmer počas celých pretekov kontroloval svoju 3. pozíciu, no v samotnom závere využil problémy Maxa Verstappena a nakoniec sa pred Holanďana dostal a skompletizoval double pre taliansku značku z Maranella

 

 

Hamilton vyťažil z minima maximum, hororová koncovka pretekov v podaní Red Bullu

 

Sedemnásobný majster sveta Lewis Hamilton dokončil preteky na prekvapivom 3. mieste. Hamilton a jeho Mercedes bol na tom v pretekovom tempe o niečo lepšie ako v rýchlosti na jedno kolo a v prvej časti pretekov dokonca útočil na 3. miesto Carlosa Sainza. Potom sa Hamilton začal výraznejšie trápiť so svojimi pneumatikami a pred jeho strieborný šip sa dostal Sergio Peréz a odsunul Hamiltona na 5. priečku. 

 

Záver pretekov bol poriadne hektický, po odstúpení Pierra Gaslyho vyšiel na trať safety car a štartové pole sa znova zoskupilo. Hamilton pri reštarte nedokázal vyvinúť tlak na Peréza, no 3 kolá do konca musel Verstappen z pretekov odstúpiť a Peréz hlásil rovnaký problém ako jeho kolega. Hamilton chcel využiť šancu a začal útočiť na pódiovú priečku. V nájazde do prvej zákruty sa Perézovi pokazilo auto a Mexičan zostal v hodinách na trati s vypnutým monopostom. Nešťastie Red Bullu katapultovalo Hamiltona na 3. priečku a nakoniec z nevýrazných pretekov vyťažil Hamilton pódiové umiestnenie.

 

 

Haas na 5. mieste! Parádny výkon podal aj Valtteri Bottas

 

V súbojoch "Formula 1 2.0" zažiaril navrátilec Kevin Magnussen, ktorý doviedol svoj Haas do cieľa na fantastickom 5. mieste. Kto by povedal, že to bude práve Haas, ktorý bude najlepší zo zvyšku sveta. Vďaka vypadnutiam býkov z Red Bullu sa Magnuseen dostal zo 7. priečky na 5. a získal dôležité body pre americkú stajňu. 

 

Zažiaril aj druhý tím, ktorý sa v posledných rokov výrazne trápil. Alfa Romeo dokončila preteky s obidvoma jazdcami v top 10. Skúsenejší Valtteri Bottas obsadil fantastickú 6. priečku a jeho kolega čínsky nováčik Guanyu Zhou získal svoj prvý bod v F1-tke za 10. miesto. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona