F1: Ferrari v Číne neočakáva zopakovanie Bahrajnu

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 14:37 • 2 min
F1: Ferrari v Číne neočakáva zopakovanie Bahrajnu

SACHÍR - Jazdec formuly 1 Fernando Alonso si nemyslí, že jeho tím Ferrari ešte zažije v tomto ročníku podobnú veľkú cenu, akou bola tá nedeľňajšia v Bahrajne.

slovakia

left justify in out

Preteky na okruhu v Sachíre boli pre taliansku stajňu veľkým sklamaním, jej piloti v nej obsadili deviate, resp. desiate miesto. Za víťazným Lewisom Hamiltonom z Mercedesu zaostali o niečo vyše pol minúty. A to na trať musel vyjsť aj safety car.

 

Už pred bahrajnskou VC sa hovorilo, že tím z Maranella nebude miešať kartami v popredí štartového poľa, okruh s dlhými rovinkami bol ako stvorený pre motory Mercedes, ktoré zatiaľ dosahujú najvyššiu maximálnu rýchlosť v porovnaní s Ferrari a Renaultom. Podľa dvojnásobného majstra sveta Alonsa nasledujúce okruhy lepšie sadnú monopostu F14 T. 

 

"Táto trať je jedna z najhorších. Chýba nám jedna z charakteristík, ktorou je tento okruh špecifický, takže očakávame, že v Číne budeme viac konkurencieschopní. V Barcelone a Monaku sa už potrebujeme dostať na pódium. Nie sme v dobrej situácii, potrebujeme rýchlosť, aby sme mohli bojovať s kýmkoľvek v štartovom poli. Momentálne na to nemáme. Získali sme však slušný počet bodov, uvidíme, čo prinesú ďalšie preteky," citoval Alonsa portál autosport.com. 

 

Najbližšia Veľká cena Číny na okruhu v Šanghaji je na programe v nedeľu 20. apríla. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies