F1: Ferrari na čele odboja proti novým pravidlám

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 12:19 • 2 min
F1: Ferrari na čele odboja proti novým pravidlám

SAKHIR - Ferrari sa stavia na zadné proti revolučným zmenám vo formule 1. Tradičný účastník seriálu zatiaľ azda najviac dopláca na prechod od osemvalcových k šesťvalcovým hybridným turbomotorom, aj preto sa z neho stáva iniciátor úpravy nového kurzu.

slovakia

left justify in out

Opiera sa pri tom o vlastný prieskum názoru fanúšikov. Až 83 percent účastníkov internetovej diskusie je vraj vrcholne nespokojných s tým, čo sa na okruhoch deje od začiatku tejto sezóny.

 

Ferrari tlmočilo názor viac ako 50-tisíc priaznivcov krátko po stretnutí svojho šéfa Lucu di Montezemola s majiteľom komerčných práv v F1 Berniem Ecclestonom. Obaja sa chcú pozhovárať s prezidentom Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jeanom Todtom ešte v tento víkend v Bahrajne, kde sú v nedeľu na programe tretie preteky ročníka. 

 

Fanúšikovia vraj majú najväčšie výhrady k tomu, že sú jazdci nútení šetriť palivo, a preto taktizujú. "Navyše sa im nepáči zvuk nových motorov a celkovo sú znechutení komplikovanými pravidlami," uviedlo Ferrari. 

 

V efjednotke, prirodzene, nepanuje jednota ohľadom súčasného stavu. Opačný názor ako v Maranelle majú v tíme Mercedes, ktorý vyhral úvodné dve veľké ceny. "Keď Michael Schumacher získal pre Ferrari päť titulov, pán Di Montezemolo bol ticho. To isté platí o McLarene a Red Bulle. Keď sa im darí, nemajú čo povedať," myslí si pilot Mercedesu Lewis Hamilton, víťaz minulotýždňovej Veľkej ceny Malajzie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies