F1: Ferrari ešte nevie, či Räikkönen bude môcť testovať

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 10:12 • 2 min
F1: Ferrari ešte nevie, či Räikkönen bude môcť testovať

SILVERSTONE - Vedenie tímu Ferrari vo formule 1 si nie je isté, či Kimi Räikkönen bude po ťažkej havárii na uplynulej Veľkej cene Veľkej Británie v poriadku pre tohtotýždňové dvojdňové testy na okruhu v Silverstone (8. - 9. júla).

slovakia

left justify in out

Fínsky pilot utrpel odreniny kolena a členka po kolízii z úvodného kola, keď vo vysokej rýchlosti na rovinke Wellington Straight stratil kontrolu nad svojím monopostom a narazil do bariér. Pri incidente údajne prekonal preťaženie 47 G, potom ho previezli na vyšetrenia do nemocnice. "Kimi je v poriadku. Ohľadom jeho nasadenia do testov sa rozhodneme po dnešku. Chcem si byť na sto percent istý, že bude predtým úplne fit. Momentálne však nemá nijaké problémy," povedal pre autosport.com šéf talianskej stajne Marco Mattiacci. 

 

Räikkönen mal počas dvoch dní testovať spolu s Pedrom de la Rosom. Ak rodák z Espoo napokon nebude môcť absolvovať skúšobné jazdy, je možné, že De la Rosa bude sedieť v kokpite monopostu F14 T obidva dni, alebo ho nahradí Fernando Alonso. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona