F1: Éra Rona Dennisa v McLarene po 35 rokoch na konci

NETKY.SK • 16 November 2016, 10:03 • 2 min
F1: Éra Rona Dennisa v McLarene po 35 rokoch na konci

LONDÝN - Ron Dennis v utorok nútene rezignoval na post šéfa v spoločnosti McLaren Technology Group, čím sa skončila jeho 35-ročná éra v tejto britskej spoločnosti. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Majoritní držitelia akcií rozhodli o konci 69-ročného Dennisa k januáru budúceho roka. Ten už minulý týždeň neuspel na najvyššom súde v snahe zabrániť tomuto kroku. Dennis je 25-percentným majiteľom akcií spoločnosti, jeho dlhoročný obchodný partner Mansour Ojjeh má rovnaký podiel. Ďalších 50 percent akcií vlastní bahrajnský investičný fond Mumtalakat.

 

Dennis prišiel do McLarenu v roku 1980 a o rok nad ním získal plnú kontrolu. Do roku 2009 bol jeho šéfom, a potom aj od roku 2014. Za jeho éry vyhral tím F1 desať z jeho 12 titulov s pilotmi ako boli Niki Lauda, Ayrton Senna, Alain Prost, Mika Häkkinen či Lewis Hamilton. Pod Dennisom sa tím tešil aj zo siedmich titulov v Pohári konštruktérov. Od roku 2014 bol ale tím bez hlavného sponzora.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies