F1: Ecclestone pôjde vo štvrtok pred súd v Mníchove

NETKY.SK • 23 Apríl 2014, 15:59 • 2 min
F1: Ecclestone pôjde vo štvrtok pred súd v Mníchove

MNÍCHOV - Vo štvrtok 24. apríla sa v Mníchove začne súdne pojednávanie s najvplyvnejším mužom formuly 1 Berniem Ecclestonem.

slovakia

left justify in out

Už 83-ročný Brit čelí obvineniam z úplatkárstva. Ak sa tie potvrdia, môžu viesť až k trestu odňatia slobody na 10 rokov. Znamenalo by to koniec kariéry Ecclestona v motoristickom seriáli F1, ktorý sa pod jeho vedením zmenil na podujatie s multimiliónovým obchodným obratom so záujmom ľudí na celom svete.

 

Mníchovská prokuratúra už v júli 2013 obžalovala Ecclestona, že 44 miliónmi dolárov podplatil nemeckého bankára Gerharda Gribkowského, keď kupoval podiel v F1. Gribkowského už skôr odsúdili na 8,5-ročné väzenie za prijímanie úplatkov. Na jeho pojednávaní vystúpil v úlohe svedka aj Ecclestone, ale rezolútne poprel svoju účasť na bankárovej vine. 

 

Predsedajúcim sudcom v prípade Ecclestona bude ten istý Peter Noll, ktorý v roku 2011 dostal za mreže Gribkowského. Práve Gribkowsky by mal svedčiť aj na súde s Ecclestonem, ktorý by sa mal uzavrieť najneskôr 16. septembra. Ecclestone má povinnosť osobne byť prítomný na každom zo súdnych pojednávaní v rámci jeho prípadu s výnimkou ospravedlnenia zo zdravotných dôvodov s pečiatkou od lekára. Staručký Brit, ktorý meria iba 159 cm, však prisľúbil, že vo vlastnom záujme bude chodiť na pojednávania, aby očistil pred verejnosťou svoje meno. Ecclestone sa už dočasne vzdal svojho členstva v predstavenstve holdingovej spoločnosti F1. Svoju budúcnosť v tomto najslávnejšom motoristickom cirkuse bude zvažovať na základe rozhodnutia súdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona