F1: Ecclestone opäť pred súd, tentoraz do Valencie

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 11:02 • 2 min
F1: Ecclestone opäť pred súd, tentoraz do Valencie

MADRID - Súd v španielskom meste Valencia predvolá šéfa formuly 1 Bernieho Ecclestona, aby podal svedectvo k podozreniam z korupcie a sprenevery financií pri podpise zmluvy o organizovaní pretekov seriálu v roku 2012.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovatelia chcú okrem Brita vyspovedať aj 13 ďalších osôb vrátane zástupcov súkromnej spoločnosti Valmor Sports, ktorá získala právo usporiadať lukratívne podujatie bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností s motoristickými akciami a ktorá v tom čase zamestnávala iba 12 ľudí.


Prokuratúra otvorila prípad v decembri 2014. Do kauzy sú zapletení tiež bývalý prezident Valencijského autonómneho spoločenstva Francisco Camps či majiteľ podielu vo Valmor Sports Jorge Martínez.


Na mestskom okruhu v okolí prístavu vo Valencii sa konala Veľká cena Európy päť sezón za sebou, naposledy práve v roku 2012.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies