F1: Ecclestone neschvaľuje žobranie Caterhamu

NETKY.SK • 8 November 2014, 18:25 • 2 min
F1: Ecclestone neschvaľuje žobranie Caterhamu

RIO DE JANEIRO - Šéfovi formuly 1 Berniemu Ecclestonovi sa nepáčia snahy tímu Caterham získať financie na zvyšok sezóny prostredníctvom verejnej zbierky.

slovakia

left justify in out

Tím sa pre finančné problémy stal insolventným a financie sa snaží získať od verejnosti. Podľa Ecclestona je tento postup pre šport pohromou a on by nikdy do podobnej "žobráckej misky" neprispel.

 

Caterham potrebuje do budúceho piatku zohnať 2,35 milióna libier, aby mohol štartovať na Veľkej cene Abú Zabí. Prostredníctvom internetovej zbierky už získal vyše pätinu tejto sumy. "Nechceme žiadne žobranie. Keď si ľudia nemôžu dovoliť byť súčasťou formuly 1, musia si nájsť niečo iné,“ vyhlásil pred nedeľňajšou VC Brazílie Ecclestone.

 

Caterham, ktorý ešte nezískal v F1 od svojho vstupu v roku 2010 ani bod, chce v prípade neúspešnej zbierky vrátiť všetky získané financie. Pre problémy neštartovali monoposty tímu už pred týždňom na VC USA a chýbajú aj v Brazílii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies