F1: Ecclestone (85) bude mať nástupcu jedine so súhlasom FIA, tvrdí Todt

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 08:56 • 2 min
F1: Ecclestone (85) bude mať nástupcu jedine so súhlasom FIA, tvrdí Todt

TURÍN - Podľa prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jeana Todta sa môže zmena na čele F1 udiať jedine so súhlasom tejto organizácie.

slovakia

left justify in out

Súčasný držiteľ komerčných práv kráľovnej motorizmu je 85-ročný Bernie Ecclestone, ktorý vlastní 5,3-percentný podiel v F1 a nejaví záujem o odstúpenie. Šéf Ferrari Sergio Marchionne však tento rok upozornil, že Ecclestone by mal dokončiť plán svojho nástupníctva, pokiaľ chce seriál opustiť v dobrom zdravotnom stave.

 

Todt je spokojný s prácou britského magnáta. "Nezhodneme sa zakaždým, ale jeho spoločnosť odvádza vynikajúcu robotu. Bernie má vlastný štýl. Keď sa rozhodne, že prišiel čas na zmenu, istotne vyberie správne. Nástupca musí vyhovovať FIA, potrebujú totiž náš konečný súhlas, no nemám obavy," povedal Todt podľa portálu autosport.com na konferencii v Turíne.

 

Prezident FIA zároveň priznal, že pre naplnený motoristický kalendár sa ani v budúcnosti nebude dať zabrániť kolidovaniu pretekov F1 a vytrvalostného podujatia 24 hodín Le Mans, ako sa stalo uplynulý víkend.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona