VIDEO F1:Dramatická havária Sergia Péreza počas tréningu VC Maďarska

NETKY.SK • 24 Júl 2015, 18:22 • 2 min
VIDEO F1:Dramatická havária Sergia Péreza počas tréningu VC Maďarska

BUDAPEŠŤ – Pilot stajne Force India Sergio Pérez vyviazol bez vážnejších zranení z dnešnej dramatickej havárie, ktorá sa stala počas prvého tréningu na VC Maďarska.

slovakia

left justify in out

V zákrute 11 sa jeho monopost dostal do šmyku, následne vrazil do zvodidiel a prevrátil sa hore nohami. Dôvodom havárie bola technická porucha, keď sa mu zlomil pravý zadný záves. Pérez vyliezol z auta a tímu oznámil, že je v poriadku.

Pérez sa vrátil do boxov a už po niekoľkých minútach od havárie poskytoval médiám rozhovory.

"Vďaka Bohu, všetko je v poriadku," povedal Pérez. "Stratil som kontrolu nad monopostom a vrazil som do steny. Na AstroTurfe to je veľmi klzké. Monopost je ťažko poškodený, ale dúfam, že sa nám ho podarí dať nejako dokopy na druhý tréning. Dúfam, že sa z toho dostaneme."

Incident znova pripomenul všadeprítomné nebezpečenstvá spojené s F1, keď len pred troma dňami pochovali mladého francúzskeho pilota Julesa Bianchiho. Ten zomrel minulý týždeň na následky zranení, ktoré utrpel pri nehode v vlani v októbri počas VC Japonska.

Počas víkendu tímy a piloti spoločne vzdajú mladému Francúzovi poctu na svojich a monopostoch a helmách.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies