F1: Dominancia Mercedesu bude pokračovať, tvrdí Horner

NETKY.SK • 30 November 2015, 13:05 • 2 min
F1: Dominancia Mercedesu bude pokračovať, tvrdí Horner

ABÚ ZABÍ - Šéf tímu Red Bull Christian Horner očakáva, že majstrovský Mercedes bude aj v budúcej sezóne dominovať dianiu vo formule 1. Ročník 2015 sa skončil nedeľňajšou Veľkou cenou Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, zvíťazil pilot "strieborných šípov" Nico Rosberg, jeho kolega a trojnásobný majster sveta Lewis Hamilton skončil druhý.

slovakia

left justify in out

Z titulov svetového šampióna sa v posledných dvoch rokoch tešili Hamilton a Mercedes, nemecké zoskupenie triumfovalo od nasadenia hybridných pohonných agregátov v 32 pretekoch z 38. Red Bullu sa vlani podarilo vyhrať trikrát zásluhou Daniela Ricciarda, v tomto roku sa rakúsky tím trápil a v Pohári konštruktérov obsadil štvrté miesto.


Podľa Hornera nenastanú počas zimnej prestávky radikálne zmeny a to by malo vyhovovať Mercedesu. "Myslím si, že pravidlá pre budúci rok sú extrémne stabilné a pochopiteľne, Mercedes bude pokračovať vo svojej dominancii. Cez zimu nájdu ešte ďalší výkon, dostanú sa však najbližšie k vrcholu a nebudú tak napredovať ako ostatné tímy. Pochybujem, že ich niekto dokáže zdolať," cituje Hornera portál ESPN.


Brit je názoru, že takéto vládnutie v podaní Mercedesu nie je pre efjednotku dobré a nemyslí si, že kraľovanie Red Bullu v rokoch 2010 - 2013 bolo rovnaké. "Predpovedateľné a sériové výsledky sú vždy náročné pre šport. Aj nás obviňovali, ale nikdy sme si neužívali také trvanie úspechov. Dva z našich štyroch titulov majstrov sveta prišli až v posledných pretekoch a naši piloti nikdy neboli na prvých dvoch miestach v hodnotení," dodal Horner.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies