F1: Dohoda je na svete, VC Talianska zostáva na tri roky v Monze

NETKY.SK • 2 September 2016, 17:07 • 2 min
F1: Dohoda je na svete, VC Talianska zostáva na tri roky v Monze

MONZA - Predstavitelia pretekárskeho okruhu v talianskej Monze sa dohodli s majiteľom komerčných práv formuly 1 Berniem Ecclestonom na novej zmluve na tri roky.

slovakia

left justify in out

Veľká cena Talianska sa teda na ikonickej trati bude konať aj v sezónach 2017 - 2019, kontrakt strany ešte nepodpísali. "Zmluva síce znie na tri roky, ale dúfam, že tu budeme jazdiť ešte ďalších sto," povedal Ecclestone. Kontrakt má údajne hodnotu 68 miliónov eur, hostiteľský región Lombardska prispel sumou 15 miliónov eur.


O organizovanie Veľkej ceny Talianska sa od budúcej sezóny snažila Imola, už podpísala dohodu s Ecclestonom, ale napokon potrebovala súhlas od Talianskej automobilovej federácie (ACI). Imola naposledy privítala preteky formuly 1 v roku 2006, keď sa tam konala VC San Marína. VC Talianska hostila iba v sezóne 1980. F1 sa jazdí na Monze takmer bez prestávky od roku 1950, celkovo sa tam preteky F1 uskutočnili 65-krát, čo je doterajší rekord. Na druhom mieste v tomto ukazovateli je monacké Monte Carlo (63), nasledujú britský Silverstone (50) a belgické Spa-Francorchamps (49).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies