F1: Di Resta sa vracia, bude testovacím jazdcom Williamsu

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 13:29 • 2 min
F1: Di Resta sa vracia, bude testovacím jazdcom Williamsu

GROVE - Brit Paul di Resta sa vracia do formuly 1, v sezóne 2016 bude testovacím pilotom tímu Williams.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný rodák zo škótskeho Uphallu naposledy súťažne jazdil v F1 v roku 2013 za Force Indiu, kde strávil štyri roky. Prvýkrát sa posadil do kokpitu monopostu F1 v pretekoch v austrálskom Melbourne v marci 2011, celkovo absolvoval 58 podujatí.

 

Jeho doterajším najlepším výsledkom sú dve štvrté miesta na VC Singapuru 2012 a VC Bahrajnu 2013. Pred kariérou v efjednotke jazdil v DTM, v ktorom sa v roku 2010 stal šampiónom. Do nemeckého automobilového šampionátu sa vrátil pred ročníkom 2014 a bude v ňom jazdiť aj tento rok.

 

"Som nadšený, že budem testovať pre Williams. Neviem sa dočkať novej sezóny. Bude to rušný rok, pretože pôsobenie v F1 budem kombinovať aj s účinkovaním v DTM. Budem dávať všetko do obidvoch angažmánov. Rád by som sa poďakoval Claire Williamsovej a celému tímu, že som dostal túto príležitosť," cituje Di Restu portál motorsport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies