F1: Di Montezemolo: Bernieho nenahradíte jednou osobou

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:46 • 2 min
F1: Di Montezemolo: Bernieho nenahradíte jednou osobou

RÍM - Podľa bývalého prezidenta Ferrari Lucu di Montezemola bude formula 1 potrebovať "troch odlišných a čistých majiteľov" po odchode Bernieho Ecclestona.

slovakia

left justify in out

Osemdesiatpäťročný Brit riadi F1 od 70. rokov minulého storočia, v súčasnosti je vlastníkom komerčných práv. Jeho vysoký vek viedol k špekuláciám o odstúpení Brita, on sám však vyhlásil, že mieni zostať na momentálnej pozícii v dohľadnej budúcnosti. "Skôr či neskôr, F1 musí myslieť na to, ako nahradí Bernieho. Je to fantastická osoba. Bude nemožné a chybou dosadiť za neho jedného človeka. Je dôležité rozmýšľať o novom riadení," povedal Di Montezemolo pre CNN. Talian pôsobil v F1 23 rokov ako prezident Ferrari, odstúpil v roku 2014.

Podľa súčasného šéfa kandidatúry Ríma na usporiadanie OH 2024 je veľkou chybou, že F1 chce právomoci nad Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA), Ecclestona a tímy v Strategickej skupine. "Bolo by lepšie, ak by efjednotka mala troch čistých majiteľov. Jedným je FIA, ktorá by mala hlavné slovo čo sa týka pravidiel a politických záležitostí podobne ako futbalová federácia. Druhým sú tímy, plnili by funkciu hráčov a tretím je vlastník komerčných práv, ktorý by propagoval šport a zvyšoval klientelu," dodal Di Montezemolo a na otázku, či sa cíti, aby doviedol F1 opäť na správnu cestu, odpovedal: "Bol by som tým najlepším na svete, ale možno je čas dať priestor niekomu inému."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies