F1: Devätnásťročný Wehrlein rezervným jazdcom Mercedesu

NETKY.SK • 15 September 2014, 15:17 • 2 min
F1: Devätnásťročný Wehrlein rezervným jazdcom Mercedesu

BRACKLEY - Iba 19-ročný Pascal Wehrlein sa stal rezervným jazdcom tímu F1 Mercedes. Vedenie stajne mu zverilo túto úlohu iba necelý týždeň po tom, čo nemecký tínedžer prvýkrát zasadol do kokpitu formule 1.

slovakia

left justify in out

Wehrlein v roku 2011 triumfoval v nemeckej formulovej sérii ADAC Masters, následne obsadil druhé miesto v európskej sérii F3, kde ho vymenovali za najlepšieho nováčika. Potom zaujal počas dvoch sezón v seriáli DTM, v 18-tich rokoch sa stal najmladším jazdcom v histórii tohto druhu motoršportu. Tento rok strávil viac než 30 dní v simulátore Mercedesu, s monopostom F1 W05 Hybrid odjazdil až 12-tisíc virtuálnych kilometrov. Vo štvrtok sedel v monoposte Mercedesu počas testovacích jázd v Portugalsku. "Bol to ten najväčší zážitok, čo som dosiaľ zažil v motoršporte. Nepociťoval som žiadnu nervozitu, čo ma prekvapilo. Cítil som sa byť na to pripravený," citovala Wehrleina agentúra AP.
     

Nemecký mladík bude v Mercedese "kryť chrbát" dvojici Nico Rosberg a Lewis Hamilton.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies