F1: Budúci rok sa uskutoční Veľká cena Kanady

NETKY.SK • 23 November 2016, 11:55 • 2 min
F1: Budúci rok sa uskutoční Veľká cena Kanady

MONTREAL - Primátor Montrealu Denis Coderre vyhlásil, že v budúcej sezóne motoristickej formuly 1 sa uskutoční Veľká cena Kanady.

slovakia

left justify in out

Severoamerické podujatie v septembri pri zostavovaní kalendára predbežne zaradili medzi otázne, definitívny zoznam podujatí sa verejnosť dozvie budúci mesiac po stretnutí Svetovej rady motoristického športu. "Dosiahli sme dohodu so zástupcami F1 a promotérom okruhu, ktorou je firma Octane. V sezóne 2017 sa bude jazdiť v Kanade," uviedol Coderre na twitteri. Vstupenky na VC Kanady 2017 (9. - 11. júna) sa majú začať predávať už od 24. novembra.

Budúcnosť montrealskej veľkej ceny bola v ohrození po tom, ako komerčný šéf F1 Bernie Ecclestone kritizoval vybavenie trate a organizátorom vytkol, že nie sú schopní prilákať sponzorov. V roku 2014 síce prišlo medzi 86-ročným Britom a promotérom k dohode na desať rokov, ale údajne pod podmienkami zlepšenia stavu na Okruhu Gillesa Villeneuva.

Montreal je tradičným dejiskom pretekov F1 od roku 1978 s výnimkou sezón 1987 a 2009 pre zmluvné rozpory. Na budúci rok sa uskutoční jubilejný 50. ročník a mal by sa v ňom predstaviť aj domáci jazdec Lance Stroll vo farbách tímu Williams. Kanadský pilot sa naposledy predstavil na domácej pôde v roku 2006 - bol ním Jacques Villeneuve.

Istú účasť v budúcoročnom kalendári F1 nemajú ešte Brazília a Nemecko. Potvrdených je momentálne 19 podujatí. Informoval portál f1fanatic.co.uk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies