F1: Brazília čaká na nového Sennu, asi bude bez pilota

NETKY.SK • 11 November 2016, 13:22 • 2 min
F1: Brazília čaká na nového Sennu, asi bude bez pilota

SAO PAULO - Krajina, ktorá dala svetu majstrov sveta formuly 1 Ayrtona Sennu, Nelsona Piqueta a Emersona Fittipaldiho, zostane zrejme v nadchádzajúcej sezóne bez zastúpenia v prestížnom motoristickom seriáli.

slovakia

left justify in out

Brazíliu v tomto ročníku reprezentovali Felipe Nasr a Felipe Massa. Skúsený matador Massa po 15 rokoch v efjednotke končí a v nedeľu sa rozlúči s domácim publikom na veľkej cene na okruhu Interlagos. Nasr zase nemá isté miesto v tíme Sauber a nový zamestnávateľ sa mu bude s nulou na bodovom konte ťažko hľadať.


Brazílčan naposledy zvíťazil na Interlagose v roku 2008. Massa vtedy jazdil v tíme Ferrari a od titulu majstra sveta ho delil jediný bod. Šampiónom sa stal Lewis Hamilton z McLarenu. Posledné brazílske prvenstvo v pretekoch F1 patrí Rubensovi Barrichellovi, ktorý v septembri 2009 ovládol Veľkú cenu Talianska.


"Bolo by veľmi nešťastné, keby efjednotka zostala bez brazílskych jazdcov. V tomto športe máme bohatú históriu. Teraz nám však chýba niekto, kto by mohol preniknúť medzi špičku," uvedomuje si Massa.


Juhoameričania vkladajú nádeje do 18-ročného Pedra Piqueta, syna trojnásobného majstra sveta Nelsona Piqueta, ale moderátor populárnej automobilovej šou Gerson Campos je skeptický. "Žiadny z Brazílčanov žijúcich v zahraničí nemá dostatok talentu. Ako futbalisti by sa doma uplatnili, ale rozhodne nedosahujú úroveň Barcelony. Ak sa aj niekto z nich dostane do F1, vydrží jeden, maximálne dva roky. Máme problém nájsť nadaného pilota, ktorý by pritiahol štedrých sponzorov. To je dnes základ úspechu," poznamenal Campos.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies