F1: Brawn sa nevráti, bude si užívať voľno

NETKY.SK • 3 Február 2014, 15:44 • 2 min
F1: Brawn sa nevráti, bude si užívať voľno

LONDÝN - Päťdesiatdeväťročného Brita naposledy spájali s obsadením funkcie šéfa McLarenu.

slovakia

left justify in out

Bývalý šéf viacerých tímov vo formule 1 Ross Brawn potvrdil, že už nadobro odišiel do dôchodku a nevráti sa do motoršportu. Päťdesiatdeväťročný Brit naposledy viedol v uplynulej sezóne Mercedes a odvtedy ho spájali s rôznymi funkciami v paddocku efjednotky, najintenzívnejšie s nahradením šéfa McLarenu Martina Whitmarsha. "Končím, nie je to výmysel. Vezmem si rok voľno a budem si užívať rybačku a potom uvidím, čo prinesie život. Teším sa na to, nemám žiadne plány," povedal Brawn pre britský denník Daily Telegraph.

Rodák z Ashtonu zavítal do sveta F1 začiatkom 90. rokov minulého storočia, v rokoch 1994 a 1995 bol v Benettone jedným z architektov prvých dvoch majstrovských titulov Michaela Schumachera. Po sezóne 1996 zamieril za nemeckým pilotom do Ferrari, v roku 1999 získal konštruktérsky titul a od 2000 do 2004 sa Schumacher pod jeho vedením tešil z ďalších piatich titulov. Vo Ferrari skončil v roku 2006. Po ročnej pauze sa stal šéfom v Honde, po ústupe japonskej automobilky stajňu odkúpil a pod hlavičkou Brawn GP šokoval svet ziskom titulu medzi jazdcami (Jenson Button, pozn.) aj konštruktérmi. Následne v novembri 2009 vlastnícky vstúpil do tímu Mercedes-Benz. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona