F1: Bottas chce v roku 2016 sedieť v najrýchlejšom aute

NETKY.SK • 5 Február 2015, 19:03 • 2 min
F1: Bottas chce v roku 2016 sedieť v najrýchlejšom aute

GROVE - Pilot formuly 1 Valtteri Bottas v súčasnosti jazdiaci vo farbách tímu Williams necháva svoju budúcnosť otvorenú. Fínsky pretekár vyhlásil, že v sezóne 2016 chce mať k dispozícii najlepší možný monopost.

slovakia

left justify in out

Okamžite vyvstali špekulácie o jeho prestupe do Ferrari, pretože po tomto ročníku vyprší platnosť kontraktu jeho krajanovi Kimimu Räikkönenovi. "Neviem nič o Kimiho zmluve. Jediné, čo viem je, že chcem jazdiť v najrýchlejšom aute. To je všetko, čo môžem k tomu povedať. Ani neviem, či majú o mňa záujem. Možno by na to vedel lepšie odpovedať môj manažment," cituje Bottasa oficiálna stránka F1.

 

Bottas je bývalým šampiónom seriálu GP3, do Williamsu zavítal v roku 2010. O tri roky neskôr už figuroval vo funkcii súťažného jazdca. Jeho súčasný šéf Sir Frank Williams opísal 24-ročného pretekára ako jedného z najtalentovanejších mladých pilotov, s akými kedy prišiel do kontaktu. Rodák z Nastoly šokoval v roku 2013 v daždivej kvalifikácii na Veľkú cenu Kanady, keď obsadil tretie miesto. V predvlaňajšej sezóne napokon získal štyri body za ôsmu priečku na VC USA. 

 

Minulý rok bol po zmene technických pravidiel z jeho aj zo strany Williamsu oveľa lepší. Až šesťkrát sa dostal na pódium, nikdy však ako víťaz (dve druhé miesta, štyri tretie). Dokopy mu to vynieslo 186 bodov a 4. miesto v individuálnom poradí jazdcov. Willamsu patrila v Pohári konštruktérov 3. priečka, čo je najlepší výsledok od roku 2003. 

 

Túto sezónu má Williams s monopostom FW37 ešte smelšie plány. "Tohtoročné auto je dosť podobné tomu minuloročnému, ale o niečo lepšie. Cítim, že je pred nami dobrý rok. Ak dokážeme do neho vstúpiť na úrovni, na akej sme uzavreli vlaňajšok, budem šťastný, že môžem už zo začiatku bojovať o pódiové umiestnenia. A neskôr aj o víťazstvá," dodal Bottas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies