F1: Blamáž v belgickom Spa Francorchamps!

NETKY.SK • 30 August 2021, 10:55 • 2 min
F1: Blamáž v belgickom Spa Francorchamps!

SPA – Dlhé hodiny čakania a veľké sklamanie pre fanúšikov na tribúnach.

slovakia

left justify in out

Polovičné body a žiadne pretekanie!

Okruh v belgickom Spa je situovaný v Ardenskych lesoch, ktoré sú známe svojou nevyspytateľnosťou a výnimkou nebol ani tento víkend. 

 

Hustá hmla a neustály dážd pretrvávali na okruhu už od kvalifikácie. V nedeľu sa tesne pred štartom podmienky ešte o niečo zhoršili a štart pretekov bol odložený. Na tribúnach panovala dobrá nálada a diváci dúfali, že sa podmienky zlepšia. Opak bol pravdou, podmienky sa skôr zhoršili a preteky boli po 3 a pol hodinách zrušili.

 

Po 3 hodinách čakania prišla FIA so správou, že o 18:17 budú preteky obonovené. Jazdci vyšli na trať za safety carom a odkrúžili tri kolečká, po ktorých prišla znova červená vlajka a preteky boli znova zastavili.

 

Tieto 3 odjazdené kolá mali veľký význam pre organizátorov, aby sa preteky mohli zarátať ako odjazdené. Keďže sa neodjazdilo 75% celkového počtu kôl, tak jazdci získali iba 50% bodov. 

 

Na toto zdržovanie a celkový spôsob, akým sa FIA zachovala, sa vyjadril aj 7-násobný majster sveta Lewis Hamilton. "Boli sme vyslaní na trať iba kvôli jednému dôvodu. Nech urobíme pár kôl za safety carom, kde nie je žiadna šanca predbehnúť alebo nejako predviesť zábavu. Mali sme to zrušiť na začiatku a vrátiť fanúšikom peniaze za lístky."

 

Pódium pre Georga Russella

Všetko zlé je na niečo dobré. Vďaka zrušeným pretekom získal svoje pódium  Majster soboty George Russell. Russell podal fantastický výkon v sobotňajšej kvalifikácii a vo svojej jubilejnej 50. VC sa mal postaviť na štartový rošt hneď vedľa Maxa Verstappena.

 

Tretí sa umiestnil líder šampionátu Lewis Hamilton, náskok ktorého sa zúžil už iba na 3 body. O týžden ho čaká zložitý súboj proti Verstappenovi na jeho domácej pôde v Holandsku. V Holandsku sa budú konať preteky po prvýkrát na prerobenom okruhu Zandvoort.

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona