F1: Bianchiho rodina podala žalobu na FIA a Marussiu

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 13:11 • 2 min
F1: Bianchiho rodina podala žalobu na FIA a Marussiu

MONTE CARLO - Rodina Julesa Bianchiho podala oficiálnu žalobu na Medzinárodnú automobilovú federáciu (FIA) a bývalý jazdcov tím Marussia v kauze minuloročnej smrti francúzskeho pilota formuly 1.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný pilot zahynul 17. júla 2015 na následky vážnych zranení hlavy, ktoré utrpel v októbri 2014 počas Veľkej ceny Japonska. Za slabej viditeľnosti a hustého dažďa Bianchi vtedy so svojím monopostom Marussia narazil do zadnej časti žeriavu, ktorý v tej chvíli odpratával auto Adriana Sutila.

Hoci FIA v rozsiahlej správe po vyšetrovaní objasnila, že smrť Bianchiho nie je vinou vedenia F1, Francúzova rodina si myslí, že došlo k veľkým pochybeniam. "Chceme spravodlivosť a pravdu o rozhodnutiach, ktoré viedli k havárii nášho syna na Veľkej cene Japonska v roku 2014. Ako rodina máme mnoho nezodpovedaných otázok. Cítime, že pokiaľ by nenastala séria chýb, nemusela nastať Julesova nehoda a smrť," povedal Philippe Bianchi, Julesov otec.

Proces vedie britská advokátska kancelária Stewarts Law, ktorá už zaslala list zástupcom FIA a Marussie. "Smrti Julesa Bianchiho sa dalo predísť. Vyšetrovacia komisia FIA síce navrhla niekoľko opatrení na zvýšenie bezpečnosti vo formule 1, ale nedokázala identifikovať, kde sa stali chyby, ktoré viedli k Julesovej smrti," povedal člen Stewarts Law Julian Chamberlayne. Informácie sú z portálu motorsport.com.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies