F1: Bianchiho otec po smrteľnej nehode syna formulu 1 nesleduje

NETKY.SK • 24 September 2015, 15:24 • 2 min
F1: Bianchiho otec po smrteľnej nehode syna formulu 1 nesleduje

SUZUKA - Takmer rok po smrteľnej nehode svojho syna ešte Philippe Bianchi nedokáže sledovať preteky formuly 1.

slovakia

left justify in out

Tento víkend sa pôjde Veľká cena Japonska a práve počas nej vlani jeho syn Jules utrpel zranenia, ktorým v júli tohto roka podľahol.

"Možno o pár mesiacov, o pár rokov, znovu budem môcť sledovať Veľkú cenu, neviem. Ale teraz je to príliš ťažké," povedal Philippe Bianchi v rozhovore pre BBC.

 

Dvadsaťpäťročný Bianchi podľahol v júli zraneniam hlavy, ktoré utrpel pri havárii na minuloročnej Veľkej cene Japonska. V kóme sa nachádzal od 5. októbra 2014, keď jeho monopost vo vysokej rýchlosti vrazil do pojazdného žeriavu, ktorý v tej chvíli odstraňoval z trate iné vozidlo.

 

V novembri ho z Japonska previezli do nemocnice v Nice na juhu Francúzska, kde bol na jednotke intenzívnej starostlivosti. Sám niekoľko mesiacov dýchal, orgány nepotrebovali žiadne podporné prístroje, ale vedomie už nenadobudol. Jeho štartové číslo 17 navždy vyradili z prestížneho seriálu.

 

Bianchi je prvým pilotom F1, ktorý zahynul na následky zranení po havárií v pretekoch od smrti Brazílčana Ayrtona Sennu na Veľkej cene San Marina v roku 1994.

 

Pri garáži stajne Marussia v Suzuke tento štvrtok začali pribúdať kvety a spomienkové predmety, ďalšie ľudia kladú na mieste, kde sa tragédia odohrala. Transparenty na tribúnach a popri trati pripomínajú, že Bianchi je stále v srdciach fanúšikov i spolujazdcov. "Tento víkend bude pre náš tím náročný, ale musíme sa cez to preniesť ako najlepšie vieme," povedal pilot Marussie Will Stevens.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona