F1: Alonso sa rozhodne o budúcnosti v roku 2017

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 11:50 • 2 min
F1: Alonso sa rozhodne o budúcnosti v roku 2017

BRATISLAVA - Pilot tímu McLaren Fernando Alonso sa rozhodne o svojej ďalšej budúcnosti vo formule 1 na základe pocitu z budúcoročných nových monopostov. Automobily F1 prejdú po tomto roku výraznými aerodynamickými zmenami, novinkou tiež budú širšie pneumatiky Pirelli. Tridsaťštyriročný dvojnásobný majster sveta vidí budúcu sezónu ako prelomovú pre efjednotku.

slovakia

left justify in out

"Je to veľmi dôležité pre McLaren, náš projekt, ale aj celú formulu 1, pretože v posledných pár rokoch sme dostávali čoraz viac negatívnych ohlasov. Zmenili sme motory, šampionát vysiela viac platených kanálov, takže sme prišli aj o divákov. Monoposty vydávajú menej hluku. Budúci rok bude veľmi dôležitý pre tento šport," povedal Alonso, citoval ho portál ESPN.

Bývalý jazdec Renaultu či Ferrari má s McLarenom kontrakt platný do konca sezóny 2017. "Uvidíme, ako sa v aute budem cítiť, ako budú atraktívne z pohľadu pilota a potom sa rozhodnem, čo ďalej. Dnešná formula 1 nie je o čistom talente. Musíte manažovať batérie, pneumatiky, palivo, pretekovú rýchlosť. Aby ste boli rýchly, nepotrebujete byť natoľko talentovaný jazdec," uzavrel Alonso.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies