F1: Alonso sa chce v budúcej sezóne zlepšiť

NETKY.SK • 13 November 2015, 12:14 • 2 min
F1: Alonso sa chce v budúcej sezóne zlepšiť

SAO PAULO - Španielsky pilot F1 Fernando Alonso už teraz myslí na ročník 2016. Dvojnásobnému majstrovi sveta nevyšla jeho premiérová sezóna v kokpite McLarenu, kam prestúpil vlani po piatich rokoch v stajni Ferrari, podľa predstáv.

slovakia

left justify in out

Alonsovi pred poslednými dvoma podujatiami aktuálnej sezóny patrí v poradí MS jednotlivcov až 17. priečka. Bodovať zatiaľ dokázal iba na VC Veľkej Británie a VC Maďarska. Pred víkendovým podujatím v Brazílii priznal, že v druhej polovici sezóny si už šetril sily na tú ďalšiu.

 

"Mal som aj svetlé momenty, ale celkovo musím sezónu označiť na nevydarenú. Keď ste na špici, tak sa vám jazdí ľahšie a máte väčšiu motiváciu. Ja som sa už šetril na nový ročník, v ktorom verím, že budeme úspešní. Musíme sa však zlepšiť - my piloti a aj technické vybavenie monopostu," povedal Alonso.

 

McLaren stavil pred sezónou na spoluprácu s dodávateľom motorov Honda, ale tá úspech nepriniesla. V Pohári konštruktérov je britská stajňa so ziskom 27 bodov deviata, viac bodov získali aj Lotus, Sauber či Toro Rosso.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies