F1: Alonso rokuje s Ferrari o novej zmluve

NETKY.SK • 3 Október 2014, 07:29 • 2 min
F1: Alonso rokuje s Ferrari o novej zmluve

PARÍŽ - Španielsky pilot motoristickej formuly 1 Fernando Alonso momentálne vedie rokovania ohľadom svojej budúcnosti v talianskom tíme Ferrari.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to vo štvrtok počas parížskej Motor Show odstupujúci šéf zoskupenia Luca Di Montezemolo: "Alonso je v Japonsku a rieši svoju budúcnosť vo Ferrari. Ak zostane, budeme radi. V prípade, že by sa naše cesty rozišli, tak by sme to urobili tak, aby to bolo čo najvýhodnejšie pre obe strany."

 

Ferrari spoločne s Alonsom nezažíva v ostatných rokoch práve najlepšie obdobie. V ostatnej sezóne skončil tím v Pohári konštruktérov na 3. mieste a v aktuálnej je dokonca štvrtý za Mercedesom, Red Bullom a Wiliamsom. Dvojnásobný majster sveta Alonso (2005, 2006) sa rovnako trápi, keď v tomto ročníku získal len dve pódiové umiestnenia. Posledný triumf zaznamenal na Veľkej cene Španielska ešte v máji minulého roka. Rodák z Ovieda momentálne zaostáva za vedúcim pretekárom Lewisom Hamiltonom z Mercedesu o priepastných 108 bodov. 

 

Zlé výsledky tímu formuly 1 si odniesol po takmer 23 rokoch šéfovania prezident Luca di Montezemolo, ktorý podľa vyjadrenia spoločnosti Fiat-Chrysler kontrolujúcej 90-percentný balík akcií Ferrari skončí vo funkcii 13. októbra, teda v deň 60. výročia začiatku predaja vozidiel tejto slávnej značky v USA. Agendu prevezme výkonný riaditeľ Fiat-Chrysler Sergio Marchionne, ktorý ostro kritizoval počínanie "scuderie" v tomto ročníku F1. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies