F1: Alonso, Kvjat a Ricciardo s trestami za výmenu súčiastok

NETKY.SK • 19 Jún 2015, 13:51 • 2 min
F1: Alonso, Kvjat a Ricciardo s trestami za výmenu súčiastok

SPIELBERG - Až trojica jazdcov F1 príde o svoje miesta na nedeľňajšej Veľkej cene Rakúska na okruhu v Spielbergu. Technická komisia Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) oznámila tresty pre Španiela Fernanda Alonsa (McLaren), Austrálčana Daniela Ricciarda a Rusa Daniila Kvjata (obaja Red Bull).

slovakia

left justify in out

Všetci traja pred víkendovým podujatím v Rakúsku prekročili limit v počte výmien súčiastok na svojich monopostoch. Najhoršie dopadol Alonso, ktorý sa už pred sobotňajšou kvalifikáciou dozvedel, že za výmenu spaľovacieho motora, turba a jednotky MGU príde na štarte nedeľňajších pretekov o 20 miest. Ricciardo s Kvjatom prídu o desať miest.

 

"Daniel a Dany musia vymeniť motory, svoje piate v aktuálnej sezóne. Obaja dostanú tresty od FIA," oznámil tím Red Bull na sociálnej sieti Twitter. Podľa nových pravidiel majú jazdci na sezónu k dispozícii štyri agregáty. Za každú ďalšiu výmenu nasleduje trest odobratia miest na štarte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies