F1: Alonso dostal zelenú pre návrat v Malajzii

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 13:33 • 2 min
F1: Alonso dostal zelenú pre návrat v Malajzii

MADRID - Španielsky pilot Fernando Alonso by sa mal v nedeľu postaviť na štart Veľkej ceny Malajzie automobilov formuly 1. Dvojnásobný šampión (2005 a 2006) nemohol pre otras mozgu z predsezónneho testovania v Barcelone absolvovať úvodné preteky seriálu majstrovstiev sveta v austrálskom Melbourne.

slovakia

left justify in out

Alonso má za sebou už viacero lekárskych vyšetrení, po ktorých dostal zelenú pred štart. Definitívne sa však rozhodne až krátko pred súťažným víkendom počas prehliadky u lekára Medzinárodnej automobilovej federácie Jeana-Charlesa Pietta.

 

Španiel absolvoval v nedeľu v Cambridgei testy na krátkodobú i dlhodobú pamäť a na reflexy. "Nemôžem komentovať jeho stav, takže nie som spôsobilý to potvrdiť a ani vyvrátiť. Nepochybujem však o tom, že do Malajzie odletí podľa plánov. Prehliadka u lekára FIA by už mala byť len formalita," povedal manažér Alonsa Luís García Abad.

 

Alonso utrpel 22. februára pri testoch otras mozgu, keď nezvládol riadenie v rýchlosti 215 km/h a tri dni strávil v nemocnici. Lekári sú s vývojom jeho rekonvalescencie spokojní. Alonso sa vrátil do McLarenu tento rok. V tíme už jazdil v roku 2007. Na Veľkej cene Austrálie ho nahradil Dán Kevin Magnussen, ktorý pred sezónou prepustil miesto v tíme práve Španielovi a stal sa náhradným a testovacím jazdcom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies