F1: Alonso bude pomáhať McLarenu aj s vývojom monopostu

NETKY.SK • 27 Február 2019, 13:47 • 2 min
F1: Alonso bude pomáhať McLarenu aj s vývojom monopostu

BRATISLAVA - Španielsky motoristický pretekár Fernando Alonso vlani oznámil odchod zo seriálu formuly 1, ale aj v aktuálnej sezóne bude aspoň okrajovo súčasťou diania v "kráľovnej motoršportu".

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný rodák z Ovieda prijal ponuku McLarenu, aby sa podieľal na vývoji monopostu pre tento aj nasledujúci rok. Dvojnásobný majster sveta F1 (2005, 2006) sa dokonca predstaví vo vybraných testovacích jazdách a bude plniť úlohu ambasádora anglického tímu. Informácie priniesol web formula1.com.

"Je to pre mňa ocenenie, pretože McLaren je špeciálny tím. Už predtým, ako som odišiel z F1, som si hovoril, že svoju budúcnosť by som rád spojil s McLarenom. Som šťastný za túto možnosť, pretože vďaka nej môžem zostať v blízkom spojení s tímom," uviedol Alonso, ktorý pomôže pri zdokonaľovaní modelov s označením MCL 34 a MCL 35, ktoré budú jazdci tejto "stajne" využívať v sezónach 2019 a 2020.

Alonsovou úlohou bude pomáhať cennými poznatkami dvojici mladých pretekárov, ktorí budú hájiť farby McLarenu v blížiacom sa ročníku. Z jeho skúseností by mali ťažiť Španiel Carlos Sainz ml. a Brit Lando Norris. "Fernando je súčasťou rodiny McLarenu. Zapísal sa do tímovej histórie a teraz bude písať ďalšiu kapitolu v pozícii ambasádora, na ktorej doplní ďalšieho dvojnásobného šampióna Mikku Häkkinena. Jeho rady určite privítajú obaja piloti, ale aj inžinieri," povedal pre stránku formula1.com výkonný riaditeľ McLaren Racing Zak Brown.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies