Ezofest v Košiciach prilákal vyše 2 tisíc návštevníkov

NETKY.SK • 11 Máj 2013, 13:13 • 2 min
Ezofest v Košiciach prilákal vyše 2 tisíc návštevníkov

KOŠICE - Tradičný ezoterický festival s názvom Ezofest prilákal v piatok (10.5.) a dnes do Košíc vyše 2000 ľudí. Obsahom podujatia, ktoré sa koná v metropole východu už devätnásty raz, sú prednášky o zdraví, harmónii a duchovnom rozvoji, ako aj prezentácie produktov z oblasti ezoteriky, kozmetiky i zdravej výživy.

slovakia

left justify in out

"Počas tohto ročníka Ezofestu sme pripravili pre našich návštevníkov 30 prednášok súvisiacich so zdravím a duchovným rozvojom. Máme tu prednášajúcich zo Slovenska, Čiech, ale aj Maďarska," informoval TASR Peter Tóth z organizačného tímu festivalu, ktorý sa koná v týchto dňoch v košickom Jumbo centre. Ezofest ponúka podľa jeho slov verejnosti napríklad rôzne návody či receptúry, ktoré sú alternatívou k zaužívaným formám liečby.

"Človek dnes očakáva pomoc väčšinou od lekára, respektíve liečiteľa, či určitého druhu lieku. Naším zámerom je upriamovať pozornosť ľudí na príčiny ich zdravotných či psychických problémov a ukazovať im cestu. Na to sú v podstate zamerané prednášky. Treba si uvedomiť, že každý jednotlivec je strojcom svojho šťastia, často aj zdravia, ktoré môže svojím prístupom výrazne ovplyvňovať, a to napríklad zmenou myslenia," konštatoval Tóth.

Ako dodal, nie je to však iba o pozitívnom myslení, ale aj zdravej výžive. Množstvo z vyše 70 vystavovateľov, ktorí pricestovali na Ezofest do Košíc, prezentuje v tejto súvislosti vo svojich stánkoch rôzne výživové doplnky a byliny. "Lekári, liečitelia, terapeuti tu ponúkajú zároveň poradenstvo a prístrojovú diagnostiku," doplnil Tóth.

V ponuke Ezofestu sú napríklad aj potraviny pre celiatikov, vegetariánov či makrobiotikov, liečivé kamene, soľné a vonné lampy, tyčinky a oleje, ako aj knihy a ďalšia literatúra o zdraví.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies