ExxonMobil začal vrtné práce v Rusku

NETKY.SK • 10 August 2014, 14:54 • 2 min
ExxonMobil začal vrtné práce v Rusku

MOSKVA - Americký ropný gigant ExxonMobil začal vrtné práce v ruskej časti Arktídy napriek tomu, že sankcie Západu voči Rusku sa týkajú aj jeho partnerskej spoločnosti Rosnefť.

slovakia

left justify in out

Ruský prezident Vladimir Putin označil spoluprácu firiem ExxonMobil a Rosnefť za vzor. Sankcie USA voči Moskve pre krízu na Ukrajine nemajú za cieľ zastaviť spoločné projekty ruských a amerických firiem, avšak sú zamerané na to, aby firme Rosnefť chýbali doláre a aby nemala prístup k moderným technológiám.

 

"Motorom komerčného úspechu je dnes efektívna medzinárodná spolupráca," povedal Putin v sobotu prostredníctvom videokonferencie z čiernomorského letoviska Soči generálnemu riaditeľovi firmy Rosnefť Igorovi Sečinovi a vedúcemu manažérovi spoločnosti ExxonMobile v Rusku Glennovi Wallerovi. "Naša spolupráca je dlhodobá," povedal Waller, podľa ktorého jeho firma má záujem na pokračovaní práce v Rusku. 

 

USA a Európska únia zaviedli sankcie voči predstaviteľom blízkym Putinovi. K sankciám patrí zmrazenie aktív a zákaz udeľovania víz. Cieľom je obmedziť prístup ruských štátnych bánk k západnému kapitálu. Dôvodom sankcií je rola Moskvy v kríze na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies