Exviceprimátor Petrohradu Oganesian mal spreneveriť 50 miliónov rubľov

NETKY.SK • 16 November 2016, 12:07 • 2 min
Exviceprimátor Petrohradu Oganesian mal spreneveriť 50 miliónov rubľov

MOSKVA - Bývalý viceprimátor Petrohradu Marat Oganesian je obvinený z korupcie v súvislosti s problémovou výstavbou štadióna pre potreby MS 2018 vo futbale v druhom najväčšom ruskom meste.

slovakia

left justify in out

Oganesiana zadržali pre podozrenie zo sprenevery 50 miliónov rubľov (777 000 USD) na zmluve so spoločnosťou, ktorá mala dodať na štadión veľkoplošné obrazovky. Vyšetrovatelia podali návrh na väzbu Oganesiana, ktorý sa ocitne pred súdom.

 

Štadión, ktorý má provizórny názov Zenit Arena, je už takmer desať rokov témou dňa. Vedenie mesta v júli tohto roka odstúpilo od zmluvy s hlavným dodávateľom, firmou Transstroj, a v auguste podpísalo kontrakt so spoločnosťou Metrostroj, ktorá ho mala dokončiť. Podľa znenia zmluvy bude stavba hotová najneskôr 26. decembra tohto roka. Realizácia sa predražila na 43,8 miliardy rubľov (690 miliónov USD). Zahynulo pri nej najmenej osem robotníkov. Zenit Arena by mala hostiť zápasy Pohára konfederácií FIFA 2017 a o rok neskôr aj majstrovstivá sveta vrátane jedného z dvoch semifinálových duelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona