Exutajený svedok v kauze vraždy Tupého neprišiel na súd

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 10:25 • 2 min
Exutajený svedok v kauze vraždy Tupého neprišiel na súd

BRATISLAVA - Proces s bývalým utajeným svedkom v kauze vraždy študenta Daniela Tupého s Milanom L., ktorý je obžalovaný v inom svojom prípade z lúpeže, krádeže a poškodzovania cudzej veci, sa dnes pred Okresným súdom Bratislava I nekonal.

slovakia

left justify in out

Ako Milan L. ani jeho právny zástupca sa na dnešný proces, ktorý je odročený na koniec júna, nedostavili. Prítomní boli dnes len poškodený, ktorého mal Milan L. olúpiť o mobilný telefón, a jeden svedok. Milana M. prednedávnom podľa neoficiálnych informácií prepustili z väzenia, kde bol za inú trestnú činnosť.

Milana L. obžalovali z krádeže, lúpeže a poškodzovania cudzej veci a on obvinenia odmietal, tvrdil, že od poškodeného chcel, aby mu vrátil veci, ktoré mu predtým ukradol.

Podľa obžaloby Milan L. v októbri 2007 v Bratislave na Námestí Slovenského národného povstania priložil ku krku svojej obete nôž a žiadal od nej mobilný telefón. V ďalších bodoch obžaloby mal Milan L. rozbiť okno na električke za viac ako 360 eur (10.845 Sk) a krádežou spôsobiť škodu 76,35 eura (2300 Sk). Milana L. stíhali v tejto veci viac razy väzobne. Niekoľkokrát sa nedostavil na súdne pojednávanie a sudca vtedy na neho vydal zatykač, následne ho zadržali policajti.

Súdne procesy s Milanom L. za jeho trestnú činnosť prebiehali v čase, keď sa konalo pred iným senátom Okresného súdu Bratislava I hlavné pojednávanie so šesticou obžalovaných v kauze vraždy študenta Tupého. Pôvodne bol Milan L. jeden z troch utajených a zároveň korunných svedkov. Následne odtajnil svoju identitu a pred senátom vypovedal, keď jeho výpoveď bola značne kontroverzná.

Šesticu obžalovaných v kauze Tupého nižší súd zbavil spod obžaloby a Krajská prokuratúra, ktorá vtedy bola v značnej dôkaznej núdzi, odvolanie voči verdiktu nepodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies