Extréner švédskych atlétov: Ibrahimovič v Juventuse dopoval, jeho agent podá žalobu

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 15:42 • 2 min
Extréner švédskych atlétov: Ibrahimovič v Juventuse dopoval, jeho agent podá žalobu

ŠTOKHOLM - Niekdajší úspešný lekár švédskych reprezentačných atlétov Ulf Karlsson je presvedčený, že jeho krajan a futbalový útočník v drese francúzskeho Paríža St. Germain Zlatan Ibrahimovič si počas svojho pôsobenia v talianskom Juventuse Turín (2004 - 2006) pomáhal užívaním nedovolených prostriedkov.

slovakia

left justify in out

Ibrahimovič nikdy nemal pozitívny výsledok antidopingového testu. "Zlatan získal desať kíl svalovej hmoty počas šiestich mesiacov. Je nemožné dokázať to za také krátke obdobie. Myslím si, že dopoval, som o tom presvedčený," povedal Karlsson podľa lokálneho periodika Nya Wermlands-Tidningen, citoval ho portál aftonbladet.se.

 

"Albin Ekdal nabral v Juventuse osem kíl. Verím, že v tom čase mali na to v Juventuse systém. Pôsobil u nich lekár, ktorého predtým odsúdili na 22 mesiacov do väzenia pre dopingové aktivity," skonštatoval Karlsson, narážajúc na Riccarda Agricolu, ktorého neskôr oslobodil od obvinení odvolací súd.

"Moje slová neútočili proti Zlatanovi Ibrahimovičovi, ja hovorím, že nikto nemôže získať desať kilogramov počas takého obdobia. Rozprával som o situácii v Juventuse. Nemám sa čoho obávať. Bola by škoda, ak by to Zlatan vnímal ako obvinenie voči svojej osobe. Išlo skôr o diskusiu o dopingu v kolektívnych športoch," doplnil pre Aftonbladet Karlsson, ktorý v rokoch 2001 - 2004 priviedol švédskych atlétov k mnohým triumfom na ME, MS a OH.

 

Ibrahimovič chce voči Karlssonovi podniknúť právne kroky. "Podáme na neho žalobu. Nie som odborník, máme švédskeho právnika. Vždy sa nájdu ľudia, ktorí cítia nenávisť. Možno je pán Karlsson bývalý neúspešný atlét, možno žiarli. Spravil však veľkú chybu. Jeden život mal pred týmto vyhlásením, iný bude mať po ňom. Rozširuje lži," povedal pre švédske periodikum Expressen Ibrahimovičov agent Mino Raiola a doplnil: "Počas toho obdobia podstúpil Zlatan mnoho kontrol, testovali ho pätnásť až dvadsať ráz. Testovali ho neustále. Obvinenia sú smiešne, bez faktov. Môžeme dokázať, že nie sú pravdivé. Zlatan v žiadnom klube, v ktorom bol, neužil ani len aspirín!" Raiola ešte dodal: "Práve som so Zlatanom hovoril. Je pokojný. Skôr je v rozpakoch z toho, že včera nepremenil penaltu." 


Tridsaťštyriročný zakončovateľ Ibrahimovič je so 62 gólmi najlepší strelec v histórii švédskej reprezentácie. Severan s balkánskymi koreňmi získal ligové tituly v štyroch rôznych súťažiach - v Holandsku (Ajax Amsterdam), Taliansku (Inter Miláno), Španielsku (FC Barcelona) a Francúzsku (Paríž St. Germain). V ostatnom čase sa objavili špekulácie o Ibrahimovičovom odchode do Číny za ročný príjem 75 miliónov amerických dolárov.

Ibrahimovič raz skóroval, no nepremenil pokutový kop v stredajšom prvom stretnutí štvrťfinále Ligy majstrov, hráči Paríža Saint-Germain na domácom trávniku remizovali s futbalistami anglického Manchestru City 2:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies