Extrenčania Simon a Hajradinovič oslavujú titul aj s Gentom

NETKY.SK • 22 Máj 2015, 10:09 • 2 min
Extrenčania Simon a Hajradinovič oslavujú titul aj s Gentom

BRUSEL - Belgický futbalový klub KAA Gent získal svoj premiérový titul v najvyššej futbalovej súťaži Jupiler League. Vo štvrtkovom stretnutí predposledného 9. kola nadstavbovej fázy zdolal Standard Liége 2:0 a v tabuľke má nedostihnutelný náskok piatich bodov pred druhým tímom FC Bruggy.

slovakia

left justify in out

Mužstvo zo severu Belgicka čakalo na ligový triumf dlhých 151 rokov. Podieľali sa na ňom aj bývalí hráči AS Trenčín Moses Simon a Haris Hajradinovič. Obaja prestúpili do Gentu v priebehu zimnej prestávky. K rovnako premiérovému titulu Trenčína prispel Moses Simon v jesennej časti Fortuna ligy šiestimi a Hajradinovič siedmimi presnými zásahmi. Devätnásťročný Nigérijčan Simon po príchode do Belgicka okamžite zapadol do základnej zostavy trénera Heina Vanhaezebroucka, keď v 17 dueloch strelil 7 gólov. O dva roky starší Hajradinovič stihol odohrať len dva duely bez zápisu do štatistík.

 

Gent doteraz trikrát získal Belgický pohár (1964, 1984 a 2010) a dvakrát obsadil druhé miesto v lige (1955 a 2010). Na medzinárodnej scéne je najväčším úspechom postup do štvrťfinále Pohára UEFA v roku 1992.

 

Gent si ziskom titulu zabezpečil miestenku v skupinovej fáze Ligy majstrov 2015/2016. O druhú priečku zaručujúcu miesto v predkole LM budú v poslednom kole bojovať FC Bruggy a Anderlecht Brusel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies