Extrémy počasia odrádzajú aj samotných Katarčanov

NETKY.SK • 27 Január 2014, 13:51 • 2 min
Extrémy počasia odrádzajú aj samotných Katarčanov

DAUHA - Futbal patrí medzi posledné veci, ktoré by Katarčanov vytiahli z chládku ich príbytkov v horúcich letných dňoch.

slovakia

left justify in out

Vláda štátu, ktorý v roku 2022 usporiada futbalové majstrovstvá sveta, si dala spraviť prieskum a z neho vyplynul nezáujem obyvateľov o zápasy v danom termíne. Diskusia o presunutí šampionátu na klimaticky prijateľné zimné mesiace už dlho otriasa futbalovým hnutím. Definitívne rozhodnutie stále nepadlo.

Katarské ministerstvo rozvoja, plánovania a štatistík uviedlo, že 72,8 percenta opýtaných označilo "nevyspytateľné počasie" za "podstatný dôvod" rozhodnutia neísť na futbalový zápas. Najviac odrádzajú atribúty ako vysoká teplota, vlhkosť, prudký vietor a prašnosť. Prieskum vykonali na vzorke 1079 respondentov. Šesťdesiatpäť percent z nich v minulej sezóne nenavštívilo nijaké futbalové stretnutie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies