Extrémy počasia majú v Nemecku najmenej dve obete

NETKY.SK • 24 Jún 2011, 08:37 • 2 min
Extrémy počasia majú v Nemecku  najmenej dve obete

Extrémy počasia majú v Nemecku najmenej dve obete

slovakia

left justify in out

img

Životy dvoch žien vo veku 57 a 77 rokov si v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko vyžiadalo extrémne počasie, ktoré zasiahlo oblasti Nemecka, Rakúska, ČR i Talianska v priebehu stredy a noci nadnes.
      Mladšia z dvojice sa podľa dnešných informácií krajinského rezortu vnútra v Stuttgarte prevrátila s kanoe na Bodamskom jazere, staršia zahynula pod prevráteným stánkom s jahodami neďaleko Kostnice.
      Materiálne škody, ktoré búrkový front zanechal predovšetkým na juhu a východe Nemecka, sú značné.
      V Brandenbursku, Sasku a Sasku-Anhaltsku sa v stredu večer ocitlo bez elektrickej energie okolo 50.000 domácností. Stalo sa tak po tom, čo vyvrátené stromy a stĺpy, ale aj zásahy bleskov poškodili energetickú sieť. Stovky odberateľov boli bez prúdu aj dnes predpoludním.
      Nielen vo východonemeckých spolkových krajinách, ale aj v Bavorsku a Bádensku-Württembersku došlo aj k narušeniu plynulosti cestnej i železničnej dopravy.
      Hasiči mali plné ruky práce s odčerpávaním vody zo zatopených pivníc či pomocou ľuďom, ktorým prudký nárazový vietor strhol strechy z objektov.
      Viacero osôb utrpelo rôznorodé zranenia, minimálne dve osoby ťažké, vrátane päťročného dieťaťa.
      Prírodný živel zanechal nemalé škody, narušil zásobovanie elektrickou energiou a spôsobil dočasné výpadky v doprave aj vo viacerých oblastiach Rakúska, ČR a na severe Talianska.
      Vo Švajčiarsku boli dopady búrkového frontu relatívne miernejšie, kvôli škodám na rakúskom území zostáva však stále prerušené priame železničné spojenie medzi Viedňou a Zürichom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona