Extrémny mráz v Rakúsku je preč, oteplilo sa a sneží

NETKY.SK • 8 Január 2017, 17:31 • 2 min
Extrémny mráz v Rakúsku je preč, oteplilo sa a sneží

VIEDEŇ - Extrémny mráz z ostatných dní je preč, oznámila dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na Centrálny ústav pre meteorológiu a geodynamiku (ZAMG). V tirolskom Zannheime a v Radstadte v Salzbursku, kde v noci na sobotu klesli teploty na mínus 26 stupňov Celzia, prevažovali v noci nadnes relatívne mierne teploty mínus 4,9 a mínus 10,9 stupňa Celzia.

slovakia

left justify in out

Na rozdiel od vyše 3000 metrov vysokých horských velikánov Sonnblick a Brunnenkogel, na vrcholoch ktorých v noci nadnes zaznamenali najnižšiu teplotu v Rakúsku mínus 17 stupňov, z obývaných miest bolo najchladnejšie v korutánskom meste Hermagor, kde namerali mínus 14,8 stupňa. Nasledovali ho Mönichkirchen v Dolnom Rakúsku s mínus 13,7 stupňa a Weitensfeld v Korutánsku s 13,6 stupňa, informovala ZAMG.

Aj v Salzburgu sa prudko oteplilo. Po dvoch nociach s vyše 18-stupňovým mrazom tam v noci nadnes bolo iba mínus osem.

V Salzbursku a Tirolsku napadlo veľa nového snehu, do dnešnej siedmej hodiny rannej ho tam pribudlo najmenej štvrť metra, dodala APA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona