Extrémne počasie v Taliansku si vyžiadalo najmenej 2 obete a desiatky zranených

NETKY.SK • 7 November 2016, 16:07 • 2 min
Extrémne počasie v Taliansku si vyžiadalo najmenej 2 obete a desiatky zranených

RÍM - Extrémne počasie si v Taliansku vyžiadalo najmenej dve obete a viac ako 20 zranených. Búrky sprevádzané intenzívnymi zrážkami, ako aj prudký nárazový vietor meniaci sa lokálne v tornádo zasiahli v nedeľu predovšetkým obce Ladispoli a Cesano v okolí Ríma a zanechali v nich spúšť v podobe vyvrátených stromov a zaplavených ulíc.

slovakia

left justify in out

Práve v každej zo spomínaných obcí vyhasol jeden život, keď jednu osobu zabil vyvrátený strom, druhú zasa pripravila o život padajúca rímsa miestneho kostola. Ďalších 22 ľudí vyviazlo so zraneniami, informovali tlačové agentúry ANSA a DPA s odvolaním sa na starostu Ladispoli Crescenza Paliottu.

 

Pod vodou sa v nedeľu popoludní ocitli aj niektoré rímske ulice, na území Večného mesta poryvy vetra vyvrátili asi 70 stromov, uviedla dnes starostka Virginia Raggiová. Ako informoval denník La Stampa, vo Florencii stúpla v dôsledku zrážok hladiny rieky Arno, preventívne preto uzavreli most v centre tohto talianskeho mesta.

 

Z Toskánska a Kampánie hlásia však orgány civilnej ochrany i dnes rozmary počasia. Práve pre tieto regióny zostávajú v platnosti varovania pred extrémami počasia, ktoré by sa postupne mali presunúť zo severu a centrálnej časti Talianska ďalej na juh krajiny, konkrétne napríklad do Kalábrie alebo Apúlie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies