Extrémne počasie pripravilo v Čile a Ekvádore o život desiatky ľudí

NETKY.SK • 29 Marec 2015, 06:38 • 2 min
Extrémne počasie pripravilo v Čile a Ekvádore o život desiatky ľudí

SANTIAGO/QUITO/LIMA - Extrémne počasie si v troch latinskoamerických krajinách - Čile, Ekvádore a Peru - vyžiadalo desiatky obetí.

slovakia

left justify in out

Na severe Čile, vrátane púštnatej oblasti Atacama, zomrelo po najintenzívnejších zrážkach uplynulých desaťročí najmenej desať ľudí, ďalších 19 ľudí zostáva na zozname nezvestných.

 

V Ekvádore prišlo o život v uplynulých dňoch najmenej 25 ľudí.

 

Z Peru zasa prišla správa, že zosuv pôdy prakticky zničili lokalitu na východe metropoly krajiny Lima.

Na inak suchom severe Čile zaznamenali zrážky, aké túto oblasť - regióny Antogasta, Atacama a Coquimbo - nezasiahli 80 rokov, čo tu viedlo k povodniam a zosuvom pôdy. Viacero obcí sa ocitlo odrezaných od zvyšku sveta.

 

Evakuovaných bolo takmer 5600 ľudí, tisícky domov boli poškodené, píše tlačová agentúra DPA.

Čílska prezidentka Michele Bacheletová vyhlásila v najviac zasiahnutých oblastiach stav núdze a vyslala na pomoc záchranárom aj príslušníkov ozbrojených síl, ktorí by tu súčasne mali zabrániť možnému rabovaniu.

 

Pápež František sa modlí za zosnulých a vyjadril pozostalým, ako aj obetiam extrémneho počasia svoju spoluúčasť, informoval vatikánsky štátny tajomník Pietro Parolin.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies