FOTO Extrémne chladné počasie v Európe pokračuje: Na Kréte napadol sneh po 40 rokoch

NETKY.SK • 8 Január 2017, 16:09 • 2 min
FOTO Extrémne chladné počasie v Európe pokračuje: Na Kréte napadol sneh po 40 rokoch

ATÉNY/ISTANBUL/SOFIA - Extrémne chladné počasie v Európe dnes pokračovalo.

slovakia

left justify in out

V gréckom prístavnom meste Rethymno na ostrove Kréta napadol sneh prvýkrát po 40 rokoch, oznámila dnes ráno grécka televízna stanica Skai. V Grécku klesli na niektorých miestach teploty v noci nadnes na mínus 17 stupňov Celzia a znova husto sneží. Niektoré cesty sú neprejazdné a opätovne sa vyskytli výpadky elektriny.

 

 

 

 

 

V severnej časti Egejského mora, na ostrove Skopelos je už viac ako pol metra snehu, povedali tlačovej agentúre DPA tamojší obyvatelia.

 

 

 

V Bulharsku sa dnes vykoľajil osobný vlak, ktorý narazil ho hromady snehu v centrálnej časti krajiny. Našťastie sa pri tom nik nezranil, informovala polícia.

 

Husté sneženie v tureckej obchodnej metropole Istanbul viedlo k značným dopravným obmedzeniam. Na Atatürkovom letisku, ktoré je najväčším v Turecku, zrušili až do večera všetky vnútroštátne lety a obmedzenia postihli aj niektoré medzištátne lety. Podľa tureckej tlačovej agentúry DHA to zasiahlo spolu vyše 600 letov.

 

 

 

Obnovili však lodnú a trajektovú dopravu cez Bospor, ktorú zastavili v sobotu kvôli zlej viditeľnosti. Niektoré štvrte Istanbulu postihli výpadky elektriny.

 

Studený front viedol v piatok večer k prudkému poklesu teploty v Istanbule. Následná búrka zasypala mesto snehom. Dnes vietor utíchol, ale ďalšej husto snežilo a sneženie by malo pokračovať aj začiatkom budúceho týždňa.

 

 

 

V Poľsku a Česku klesli teploty na mínus 25 stupňov Celzia a počas ostatných dvoch dní tam mráz zabil v Poľsku deväť a v Česku troch ľudí.

 

Blizardy sprevádzané nebezpečne nízkymi teplotami sužovali dnes štvrtým dňom väčšinu východnej Európy. V dôsledku arktických mrazov od mínus 15 do mínus 26 stupňov Celzia zamrzli niektoré rieky, ľad a sneh skomplikovali cestnú aj leteckú dopravu, mnohé lety boli zrušené či meškali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies