Extrémna zima v Maďarsku len tento týždeň zabila 21 ľudí

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 13:39 • 2 min
Extrémna zima v Maďarsku len tento týždeň zabila 21 ľudí

BUDAPEŠŤ - V extrémne chladnom počasí uplynulých štyroch dní, keď v niektorých oblastiach Maďarska klesli teploty aj pod mínus 20 stupňov Celzia, zomrelo v krajine na podchladenie 21 ľudí. Informovalo o tom vo štvrtok na svojej internetovej stránke Mszfszk.hu Maďarské sociálne fórum - sociálny okrúhly stôl (MSZFSZK).

slovakia

left justify in out

Väčšina obetí boli starí a chorí alebo chudobní opustení ľudia, ktorí zomreli v nevykurovanom byte či po prevezení do nemocnice z vonkajších priestranstiev.

 

Fórum vyzvalo obyvateľstvo, aby pomohlo ľuďom v núdzi a poskytlo im palivo, prípadne teplé miesto, kde by dokázali prežiť mimoriadne chladné dni a noci.

 

Celkový počet obetí tejto zimy, ktorí v Maďarsku zomreli podchladením, dosiahol podľa údajov MSZFSZK ku koncu februára 185; z nich 36 zomrelo od polovice februára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona