Extrémizmus a neľudské činy páchajú u nás najmä Česi a Vietnamci

NETKY.SK • 2 November 2013, 13:12 • 2 min
Extrémizmus a neľudské činy páchajú u nás najmä Česi a Vietnamci

BRATISLAVA - Od začiatku roka za trestné činy proti ľudskosti a trestné činy extrémizmu obvinili alebo odsúdili 225 cudzincov.

slovakia

left justify in out

Najviac trestných činov proti ľudskosti a trestných činov extrémizmu sa u nás spomedzi cudzincov dopúšťajú Česi, Vietnamci a Ukrajinci. Od začiatku roka na Slovensku za mučenie, podporu a propagáciu skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv, výrobu, rozširovanie, prechovávanie extrémistických materiálov, hanobenie národa, rasy a presvedčenia a za podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti odsúdili či obvinili 225 cudzincov, z toho 41 Čechov, 37 Vietnamcov a 35 Ukrajincov. Údaje sú platné k 23. septembru tohto roka. Vyplýva to z Tretej periodickej správy Slovenskej republiky o implementácii Dohovoru OSN proti mučeniu a inému krutému, neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestaniu, ktorú tento týždeň schválila vláda.

Po Čechoch, Vietnamcoch a Ukrajincoch nasledujú Maďari (20 odsúdených či obvinených), Srbi (desať odsúdených či obvinených), Bulhari (deväť odsúdených či obvinených) a Rumuni (osem odsúdených či obvinených). Celkovo tento rok na Slovensku za spomínané trestné činy odsúdili alebo obvinili 10 076 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona