Extrémistu, ktorý zastrelil policajta v Maďarsku postavia pred súd 25. apríla

NETKY.SK • 23 Marec 2018, 17:54 • 2 min
Extrémistu, ktorý zastrelil policajta v Maďarsku postavia pred súd 25. apríla

BUDAPEŠŤ - Vodcu radikálnej pravicovej organizácie Maďarský národný front I. Gy., ktorý 26. októbra 2016 zastrelil policajta, postavia pred súd v Szombathelyi 25. apríla.

slovakia

left justify in out

Hovorca súdu András Tóth uviedol v piatok pre agentúru MTI, že tento 77-ročný muž je obvinený z vraždy a zo zneužitia zbrane. Súdu v Szombathelyi pridelil pojednávanie prípadu odvolací súd v Győri po tom, čo győrsky súd vylúčil pre "príbuzenské vzťahy". Manželka policajta, ktorý sa podieľal na vyšetrovaní, je totiž príbuznou predsedu súdu v Győri, čo podľa hovorcu znamená automaticky vylúčenie daného súdu z procesu.

 

V procese, ktorý sa začne 25. apríla a ktorý bude pokračovať nasledujúci deň, vypočuje súd najprv obvineného, potom svedkov. Prokuratúra vzniesla obžalobu voči podozrivému vlani 8. decembra na súde v Győri. I. Gy. je jedným zo zakladateľov polovojenskej organizácie Maďarský národný front. Pri domovej prehliadke v obci Bőny v 

 

Rábsko-mošonsko-šopronskej župe zastrelil jedného policajta a druhého zranil. Páchateľ pri následnom zásahu policajného komanda utrpel poranenie brucha. Zastreleného 46-ročného majora posmrtne povýšili do hodnosti podplukovníka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies