Extrémisti z nigérijskej skupiny Boko Haram vyhodili do vzduchu most, 30 ľudí zahynulo

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 12:47 • 2 min
Extrémisti z nigérijskej skupiny Boko Haram vyhodili do vzduchu most, 30 ľudí zahynulo

ABUJA - Tridsať ľudí zahynulo pri útoku pravdepodobne islamistov zo skupiny Boko Haram, ktorí vyhodili do vzduchu most v severonigérijskej dedine Gamboru Ngala na hraniciach s Kamerunom, informovala dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Teroristická skupina Boko Haram pred niekoľkými dňami zavraždila v tejto dedine vyše 300 ľudí a uniesla 11 dievčat. Obyvatelia sa vo štvrtok večer očividne zhromaždili k hromadnému pohrebu obetí, keď extrémisti udreli znovu. Na moste boli nigérijské a kamerunské pohraničné hliadky. Počet obetí by mohol ešte narásť. Podľa miestnych

 

V apríli skupina Boko Haram uniesla vyše 200 školáčok v odľahlej obci Chibok na severovýchode Nigérie. Incident vyvolal medzinárodné pobúrenie, únoscovia chcú dievčatá predať.

 

Nigérijská polícia vypísala odmenu vo výške 300.000 dolárov za poskytnutie spoľahlivých informácií, ktoré povedú k nájdeniu a záchrane unesených školáčok. Do Nigérie už pricestoval tím amerických expertov, ktorí budú pomáhať miestnym bezpečnostným orgánom v pátraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona