Extrémisti z Islamského štátu postupujú na kurdské mesto Kobané

NETKY.SK • 24 September 2014, 14:13 • 2 min
Extrémisti z Islamského štátu postupujú na kurdské mesto Kobané

BEJRÚT - Militantná organizácia Islamský štát (IS), ktorá na severe Sýrie bojuje s kurdskými silami o nadvládu nad mestom Kobané, obývanom prevažne Kurdmi, vyslala na pomoc svojim bojovníkom posily. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa Öcalana Isu, zástupcu veliteľa kurdských síl brániacich Kobané, zo strany IS ide o preskupenie jednotiek, spôsobené utorňajšími náletmi vzdušných síl Spojených štátov na pozície IS na iných miestach regiónu.

 

"Od bombardovania mesta Rakka sa zvýšil počet ich bojovníkov a tankov," uviedol Iso v telefonickom rozhovore pre agentúru Reuters.

 

Iso ďalej uviedol, že po útokoch letectva Spojených štátov proti militantom, začal IS do oblasti Kobané vysielať ďalších bojovníkov a tanky. Podľa Isu sa jednotky Islamského štátu dostali do vzdialenosti zhruba osem kilometrov od južného okraja Kobané, čo je bližšie v doterajšom priebehu bojov.

 

Utorňajšie nálety koaličných síl zasiahli najmä sýrsku provinciu a rovnomenné mesto Rakka, ktoré je baštou IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona