Extrémisti z Boko Haram zavraždili na severe Kamerunu 12 civilistov

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 08:31 • 2 min
Extrémisti z Boko Haram zavraždili na severe Kamerunu 12 civilistov

YAOUNDÉ - Najmenej 12 civilistov zahynulo pri útoku extrémistov z islamistickej teroristickej skupiny Boko Haram na severe Kamerunu. Povstalci napadli dedinu Dia, informovala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Prišli ich stovky. Vypálili dedinu a zabili 12 ľudí," uviedol predstaviteľ miestnych špeciálnych bezpečnostných zložiek, ktorý doplnil, že kamerunskí vojaci zabili jedného ozbrojenca. K útoku podľa citovaného zdroja došlo v noci nadnes.

 

Kamerunský prezident Paul Biya vlani v máji vyhlásil skupine Boko Haram vojnu po tom, ako začali títo militanti vo veľkom prenikať do krajiny zo susednej Nigérie. Stúpenci Boko Haram zabili od roku 2009 na severe Nigérie odhadovaných 14.000 ľudí pod zámienkou snáh o nastolenie islamského režimu v krajine.

 

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch konštatuje, že nigérijská vláda nerobí dostatok pre to, aby ochránila vlastných civilistov.

 

Minulý rok sa táto skupina na severovýchode Nigérie zmocnila územia s rozlohou Belgicka. Pozornosť sveta si získala únosom vyše 200 školáčok. Útočí aj v susedných štátoch Čad a Niger, ktoré s Nigériou vytvorili vojenskú koalíciu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies