Extraliga zatiaľ bez Poliakov, nie je to však definitívne

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 10:15 • 2 min
Extraliga zatiaľ bez Poliakov, nie je to však definitívne

BRATISLAVA - V novom ročníku hokejovej extraligy bude aj naďalej hrať desať tímov, ktoré znova doplní slovenská dvadsiatka. Isté je, že sa v nej nepredstaví žiadny poľský klub. O ich neúčasti sa rozhodlo na stredajšom zasadnutí Pro-Hokeja v Martine.

slovakia

left justify in out

"Je jasné, že v budúcom ročníku extraligy bude hrať desať našich mužstiev," povedal pre denník Šport riaditeľ Pro-Hokeja Vladimír Paštinský a dodal: "Väčšinový záporný názor na štart poľských tímov v sezóne 2013/14 podľa písomných dokladov od účastníkov najvyššej súťaže, bol pri rozhodovaní kľúčový."

Vladimír Paštinský zároveň konštatoval, že celou záležitosťou sa budú zaoberať až po skončení súčasného play off a ak by Poliaci u nás hrali, tak možno až v sezóne 2014/15.

Podľa prezidenta SZĽH Igora Nemečka by poľská účasť v slovenskej extralige mohla byť určitým oživením. "Nie však v nasledujúcom ročníku, ale až v ďalšom. Všetko bude záležať na tom, aké marketingové návrhy poľská strana predloží. Dopočul som sa, že záujem o spoločnú ligu s nami vraj majú aj Ukrajinci a tiež organizátori nadnárodnej ligy EBEL, v ktorej hrá väčšina tímov z Rakúska. Domnievam sa však, že tieto dve posledné možnosti sú nereálne," uviedol Igor Nemeček pre Šport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies