Doping v extralige, Jeriomenko s dištancom na dva roky

NETKY.SK • 24 November 2014, 09:57 • 2 min
Doping v extralige, Jeriomenko s dištancom na dva roky

BRATISLAVA - Hokejová extraliga má ďalšieho dopingového hriešnika, ešte 10. októbra po zápase na ľade Piešťan neprešiel kontrolou ruský obranca Nitry Jevgenij Jeriomenko.

slovakia

left justify in out

Ruský zadák, ktorý pod Zobor prišiel z Nižnekamska, mal pozitívny test na zakázanú látku, ktorá patrí do skupiny stimulanciá, a dostal zákaz štartu na dva roky. Od 10. novembra mu zastavili činnosť a definitívu v prípade dala na svojom pondelkovom zasadnutí disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja.

 

"Na základe oznámenia Antidopingovej agentúry (ADA) a dostupných podkladov došlo u hráča Jevgenija Jeriomenka k porušeniu antidopingového pravidla zistenou prítomnosťou zakázanej látky zaradenej do kategórie S6 - stimulanciá. DK SZĽH rozhodla o zastavení činnosti hráča v trvaní 2 rokov od 10. novembra 2014 do 10. novembra 2016 na všetky súťaže riadené SZĽH a súčasne je toto rozhodnutie postúpené aj Medzinárodnej federácii ľadového hokeja (IIHF)," uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja člen DK SZĽH Pavol Remžík. 

 

Kontrolu vykonal komisár Antidopingovej agentúry SR. V extralige padali naposledy tresty za doping na prelome rokov 2011 a 2012, kontrolou vtedy neprešli Samir Saliji z Nitry, Marcel Šterbák z Popradu a Lukáš Bohunický zo Slovana Bratislava. Októbrový zápas 11. kola medzi Piešťanmi a Nitrou vyhrali domáci 5:4 po samostatných nájazdoch. Jeriomenko si v tomto súboji pripísal bod za asistenciu. Celkovo v nitrianskom drese zaznamenal v dvadsiatich stretnutiach dva kanadské body (0+2). Na jeho konte bolo aj osemnásť trestných minút. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies