Exstarosta Višňového pôjde za pokus o vraždu na 20 rokov za mreže

NETKY.SK • 20 November 2017, 12:58 • 2 min
Exstarosta Višňového pôjde za pokus o vraždu na 20 rokov za mreže

TRENČÍN - Krajský súd (KS) v Trenčíne v pondelok potvrdil rozhodnutie Okresného súdu (OS) v Trenčíne z júna tohto roku v kauze exstarostu obce Višňové v okrese Nové Mesto nad Váhom Jaroslava Baču.

slovakia

left justify in out

Ten odsúdil bývalého starostu na 20 rokov väzenia za obzvlášť závažný zločin pokusu o vraždu svojej bývalej manželky. V roku 2014 mal podľa obžaloby Jaroslav Bača po predchádzajúcej hádke dvomi výstrelmi z pištole zasiahnuť svoju vtedajšiu manželku do hrude a ruky. Príčinou hádky mala byť údajná nevera poškodenej.

 

"Poškodená uviedla, že sa dá rozviesť, na čo obžalovaný spod saka vytiahol revolver a s úmyslom usmrtiť ju vystrelil na poškodenú minimálne dvakrát. Po tom, ako ju zasiahol, obžalovaný opakoval slová 'teraz skapeš'. Poškodená bola hospitalizovaná v nemocnici v bezprostrednom ohrození života," priblížil hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

 

Obhajoba argumentovala faktom, že v čase spáchania skutku bol obžalovaný nepríčetný, senát KS v Trenčíne argumenty obhajoby neuznal a potvrdil znalecké posudky odborníkov z oblasti psychiatrie. KS tak potvrdil 20-ročný trest odňatia slobody v ústave na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Obžalovanému súd zároveň uložil trest prepadnutia revolveru, poškodenej musí podľa rozsudku uhradiť viac ako 34.000 eur a Všeobecnej zdravotnej poisťovni škodu takmer 1300 eur.

 

Proti uzneseniu KS v Trenčíne nie je prípustný riadny opravný prostriedok. Rozsudok je právoplatný a vykonateľný. Predseda odvolacie senátu má povinnosť vydať príkaz na zadržanie odsúdeného a jeho dodanie na výkon trestu a nariadiť výkon trestu odňatia slobody. Poškodená Janka po vyhlásení rozsudku neskrývala spokojnosť. „Trochu ma mrzí, že vyše tri roky a osem mesiacov sme museli urputne bojovať za dosiahnutie spravodlivosti, ale nakoniec, chvalabohu, sa tá spravodlivosť preukázala,“ povedala po vynesení rozsudku exmanželka odsúdeného.

 

Ako dodala, stále sa obáva o svoju bezpečnosť, i preto požiadala už v minulosti súd o policajnú ochranu. „Kým nemám tú istotu, že naozaj je už niekde vo výkone trestu, tak sú tam ešte tie obavy. Dúfam, že je to už len otázka krátkej chvíle,“ doplnila.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies