Exšéfa daniarov Mikulčíka obvinili, hrozí mu až 15 rokov!

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 07:06 • 2 min
Exšéfa daniarov Mikulčíka obvinili, hrozí mu až 15 rokov!

BRATISLAVA - Bývalý šéf daniarov Miroslav Mikulčík čelí policajnému obvineniu a hrozí mu vysoký trest. Polícia si myslí, že je zodpovedný za kolaps daňového systému z minulého roka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom televízia Markíza v spravodajskej relácii Televízne noviny. Systém na daňovom úrade padol pred vyše rokom, dnes padli na polícii prvé obvinenia. Miroslav Mikulčík však tvrdí, že o obvinení ani len netuší, vraj bol niekoľkokrát na polícii ako svedok. "Ja som ako svedok vypovedal a podpísal som zápisnicu, nebol som obvinený," uviedol pre Markízu Mikulčík. Polícia ale obvinenie potvrdila aj oficiálne, prípad podľa nich uzavrel vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry. "Obvinil jednu osobu z trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku," povedala pre televíziu hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová. Podľa polície má byť zodpovedný za kolaps daňového systému, ktorý štátu spôsobil miliónové škody. Miroslav Mikulčík si však podľa informácií televízie Markíza obvinenie nepripúšťa, hrozí mu pritom nemalý trest. Podľa Dobiášovej mu hrozí trest na 10 až 15 rokov. Vyšetrovanie podľa polície pokračuje a nevylučuje, že na vysokých postoch môžu padnúť aj ďalšie obvinenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies